woensdag 23 november 2016

Ouderschap | Het zware leven van een baby

Jij dacht dat je het als nieuwe moeder zwaar had? Het leven van een baby is pas zwaar... Wist je dat niet? Lees dan maar eens verder waarom.

Als baby zat je veilig en warm in de buik van je moeder. Ineens wordt je op de wereld gedropt en wil iedereen je bewonderen. Er komt allemaal bezoek wat je eigenlijk ook nog moet vermaken en je doet het nooit goed. Slaap je alleen maar, dan is het niet goed, want iedereen wil je wakker zien en je ogen zien. Als je wakker bent (en natuurlijk dan ook weleens huilt), is het niet goed, want een huilende baby is ook niet leuk.

Als je alleen maar slaapt, dan maakt iedereen zich zorgen om je, want je bent zo stil. Als je alleen maar wakker bent, is het ook niet goed, want dan zijn ze bang dat je oververmoeid raakt. Als je niet huilt, dan vragen ze zich af of er iets mis is waarom je niet huilt. Maar als je wel huilt, is het ook niet goed, want niemand zit te wachten op een huilende baby.

Je mag ook niet te snel groeien en je te snel ontwikkelen, want het gaat allemaal al zo snel. Moeders willen zo lang genieten van hun kleine baby als mogelijk is. Maar als je niet snel genoeg groeit of je ontwikkelt, word je onderzocht of er niet iets aan de hand is. Je mag ook niet te snel uit je kleertjes groeien, want dan gaat je moeder zeggen dat je te snel groeit. Maar als het te lang duurt, dan doet ze je kleren aan die je eigenlijk nog iets te groot zijn, want ze is die andere kleren wel zat en wil iets nieuws uit de kast pakken.

Als je te vaak 's nachts wakker wordt, dan zijn je ouders niet blij met je, want ze willen zelf ook slapen. Word je 's nachts juist niet wakker, dan moeten ze je (zeker in het begin) wakker maken voor voedingen.

Je mag niet eenkennig worden, want dat is lastig voor je ouders. Ze kunnen je dan nooit achter laten bij een oppas om met z'n twee├źn weg te gaan. Maar als je je bij iedereen gelijk op je gemak voelt, is het ook niet goed, want dan is de kans groter dat je met kinderlokkers mee gaat.

Je mag ook niet te weinig honger hebben, want dan groei je niet goed genoeg en kan het zijn dat je opgenomen moet worden. Maar als je teveel honger hebt, dan krijgt je moeder problemen met het consultatiebureau dat je teveel binnen krijgt (als je tenminste flesvoeding krijgt).

Je moet genoeg poepen en plassen, maar als je dat teveel doet, gaan je ouders mopperen dat ze je zo vaak moeten verschonen of zelfs moeten verkleden als je meer poept en plast dan de luier aan kan. Doe je dat te weinig, dan maken ze zich zorgen of je wel genoeg binnen krijgt. Wat ook wel gemeen is; doe jij zo je best om een lekkere warme luier om je kont te hebben, vervangen zij hem weer met een koude.

Kortom: Het leven van een baby is zo makkelijk nog niet. Wat je ook doet, het ene of het andere; het is nooit goed. Welkom op de wereld kleintje!

Dit artikel is een tegenhanger van het zware moederschap (wat je altijd hoort) en moet je met een dikke knipoog lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...